توضیح اول: اطلاعات پیش رو، حاصل مصاحبه انجام شده توسط دکتر یاسمن سیاری با افرادی است که این مسیر تحصیلی را طی کرده اند و ابتدا در پروفایل اینستاگرام با آدرس _lifearound_me آپلود شده است. به تاریخ انجام مصاحبه دقت کنید، زیرا قوانین تحصیلی و مهاجرتی ممکن است در طول زمان تغییر کرده باشند.
این مصاحبه مربوط به پیدا کردن مستر با فاند در اروپاست.
توصیه میکنم هر رشته ای که دارید، مصاحبه را تا انتها بخوانید و یاد بگیرید.
من آرزو هستم. در دانشگاه زنجان مهندسی مکانیک خوندم و مهندسی بین المللی جوش در موسسه IIW گرفتم.
حدود ده سال در ایران در حوزه کنترل کیفیت سابقه کار دارم و بعد از آن تصمیم به مهاجرت گرفتم.
برای تصمیم به مهاجرت نیرو محرکه های زیادی وجود داشت، به عنوان یک مهندس زن در صنعت که بیشتر افراد مرد بودند چالش های بسیاری داشتم و هر بار باید خودم را اثبات میکردم و بارها نادیده گرفته می شدم.
علاوه بر این ها میخواستم تجربه های بیشتری داشته باشم و افق دیدم را باز کنم، ببینم که در دیگر نقاط دنیا چطور کار میکنند و همه ی این ها علاوه بر شرایط بی ثبات ایران و عدم امکان برای برنامه ریزی برای آینده و عدم پیشرفت در شغلی که داشتم باعث شد تا تصمیم به مهاجرت بگیرم.
اگر بخواهم صادقانه بگویم، من اپلای را با هدف خروج از ایران شروع کردم درواقع برای تمام دانشگاه های ممکن اپلای میکردم.
اما ایده آل من اروپا بود چون رفت و آمد برای من راحت تر بود و فاصله زمانی کمتری داشت.
هدف من این بود که هر روز یک قدم در این راستا بردارم این قدم اپلای به دانشگاه جدید بود و یا پیگیری اپلای قدیمی.
یک فایل اکسل هم داشتم که تمام دانشگاه ها را در تب های مختلف به ترتیب کشور جدا کرده بودم و با تاریخ ددلاین دانشگاه، ثبت کرده بودم و براساس آن جلو میرفتم.
از گوگل کلندر برای یادآوری خیلی استفاده میکردم. من همزمان هم سرکار میرفتم و هم روزی نیم تا یک ساعت برای این کار وقت میذاشتم.
من استاد خاصی نداشتم، بودجه مالی ام بسیار محدود بود پس عملا فقط به دنبال بورس بودم.
بورس گرفتن برای ارشد هم در اروپا تقریبا کار غیرممکنی است ولی یک داستانی را که من حس کردم این است که برای دختران فنی جهان سوم، یک تبعیض مثبتی وجود دارد.
پس از اینکه داستان شخصیتون رو در ایمیل بنویسید، نترسید و از اشتیاق و رویاهاتون بگید چون خیلی فیدبک مثبت خواهید گرفت. در کنار تمام این ها دانش فنی بسیار مهم است.
من برای دانشگاه میلانو بیکوکا اپلای کردم.
این رشته در واقع sustainable material management است که از رشته های به روز اروپا و اصطلاحا EIT labeled است یعنی فاند اتحادیه اروپا و European innovation and technology institute را دارد.
به این صورت که بین چند کشور مختلف و دانشگاه های مختلف همکاری دارد و دانشجویان برای ادامه تحصیل فول فاند میشوند. برای پذیرش نیاز به چندین نوبت مصاحبه و آزمون است. دانشگاه های مختلفی در فرانسه، بلژیک و ایتالیا این رشته ها را ساپورت میکنند.
علاوه بر این بورسیه، ایتالیا یک بورس برای دانشجویان جهان سومی دارد که استان به استان و دانشگاه به دانشگاه متفاوت است.
در میلان به این بورس dsu میگویند و بیکوکا از دانشجویان ایرانی هیچ مدرکی نمیخواهد و صرف ایرانی بودن به آنها تعلق میگیرد.
علاوه بر این ها در زمان ما دانشکده مواد، هزینه بلیط رفت را هم تقبل میکرد.
من برای مصاحبه سفارت ایتالیا چالش خاصی به جز استرس های معمول نداشتم.
برای خوابگاه، از قبل خوابگاه دانشگاه را هماهنگ کرده بودم.
تنها به ایتالیا مهاجرت کردم و کسی منتظرم نبود. روزهای اول سخت ترین روزهاست، ولی مسلما قابل هندل کردن است.
درس ها خیلی سخت تر و بیشتر از ایران و اصلا شوخی بردار نیستند، مثلا من مهندس باید فیزیک جامدات را پاس میکردم که لازمه آن دانستن فیزیک کوانتوم بود که من از این درس سرنخی نداشتم.
سال اول تحصیل، در میلانو بیکاکو بود و برای سال دوم باید به “کا یو لوون” بلژیک میرفتیم. برای خوابگاه از ایتالیا هماهنگ کردم و از همان ترم اول به دنبال کار گشتم. نزدیک به پانصد اپلای شغلی داشتم که بیشتر آنها مستقیما به من میگفتند که به خاطر ملیت امکان همکاری ندارند، چون شرکت آنها با ایالات متحده کار میکند و ممکن است مشکل ایجاد شود. یکی از کمپانی ها جواب مثبت دادند.
به نظر من داشتن رزومه و لینکدین به روز باعث می شود هد هانترها شما را راحت تر پیدا کنند.
مطلب دیگری که بسیار مهم است، شما باید در کنار هارد اسکیل ها و مهارت های فنی، سافت اسکیل های خوبی داشته باشید و مچ خوبی برای تیم باشید.
باید از حوزه وظایف کاری خود خارج شوید و به صورت کار آفرین به شغلی که دارید نگاه کنید تا کارفرما بابت مسئولیتی که به شما می سپارد، خیالش راحت باشد.
و در انتها لینک هایی که در مصاحبه به آنها اشاره کردم:
https://master-suma.eu
https://eit.europa.eu/our-activities/education/eit-label
https://en.unimib.it
https://novoresume.com
https://www.kuleuven.be/kuleuven/
این مصاحبه در تاریخ مرداد ۱۴۰۰ انجام شده است.
برای اطلاع از کلاسهای ایتالیایی مجموعه کلیک کنید.