طی چند روز گذشته از بسیاری از دوستان و دنبال کنندگان پیام هایی داشتم که مایل بودند درباره sop و کاورلتر و رزومه اطلاعات داشته باشند.
تفاوت این موارد و کاربرد آنها در چیست؟
اول از همه
Statement of purpose
یا انگیزه نامه تحصیلی:
بر خلاف روند معمول تحصیل ما در ایران که کسی هیچ وقت از شما نپرسید اینجا چه میکنید و چه انگیزه ای دارید، دانشگاه های خارجی این سوال را از ما دارند: چرا اینجا هستید؟ چه ویژگی خاصی دارید؟ داستان شما چیست و چرا ما را انتخاب کردهاید؟
این، بخشی از محتوای کاور لتر یا انگیزه نامه تحصیلی شما خواهد بود. در واقع شما طی یک نامه با نگارش صحیح سعی میکنید، به صورت منحصر به فرد و با بیانی که متعلق به شماست، دلایل علاقه به حضور در دانشگاه یا حتی یک کشور را نشان دهید.
با نگاهی به گذشته و چیزهایی که یاد گرفته اید و با نگاهی به آینده و آرزوهایی که دارید.
گاهی نوشتن آن برای افراد به قدری سخت میشود که اقدام به کپی از اینترنت میکنند که اگر کمیته پذیرش دانشگاه متوجه شوند، اثر بسیار منفی بر روند پذیرش شما خواهد داشت.
اما این یک مورد از موارد مورد نیاز شما برای اپلای است. موارد زیر شامل: رزومه شخصی شما، ریز نمرات و دانشنامه ترجمه شده، نمره زبان یا امتحانات دیگر، گاهی یک research statement ،و معرفی نامه از اساتید قبلی به تعداد دو یا سه عدد.
در این بخش و به عنوان نکته پایانی: رزومه یا همانCVشما شامل یک یا دو صفحه اطلاعات ضروری از گذشته شما و کارهایی است که انجام دادهاید.
هنر اصلی شما در رزومه ارائه اطلاعات به صورت خلاصه و چشمگیر است که نوشتن آن نیز نیاز به تمرین و اصلاح مداوم دارد تا ورژن نهایی به بهترین شکل شما را پرزنت کند.
داشتن رزومه نه فقط برای کسانی که میخواهند در دانشگاه های خارجی اپلای کنند، بلکه برای همه افراد تحصیل کرده، دانشجو و شاغل لازم است.
به تاریخ ۲۳ ام فوریه به قلم دکتر یاسمن سیاری